Vi må gjøre enda et unntak i « søtt med frukt og bær»- kategorien.. For det er hverken frukt eller bær i disse pepperkakene. Men gode- ja det er de! Hjemmelagde pepperkaker er helt klart best- det er liksom ingen tvil om det. Det er veldig enkelt å lage, det trengs bare litt planlegging. Denne deigen setter du kvelden før du skal lage pepperkaker.
Du trenger:
150 g smør
210 g lys sirup
240 g sukker
1,5 dl kremfløte
480 g hvetemel
2 ts kanel
1 ts malt ingefær
2 ts malt nellik
2 ts natron
1/2 ts malt pepper
Slik gjør du:
Sikt hvetemel, kanel, ingefær, nellik, pepper og natron i en bolle.
Bland smør, sirup og sukker i en kjele og varm opp til sukker og smør er smeltet. Ta kjelen av platen og rør inn kremfløte. Bruk en kjøkkenmaskin og bland melblandingen med smørblandingen til en jevn deig. La deigen hvile til den blir litt fastere. Pakk deigen i plastfolie, den vil fortsatt ha en litt løs konsistens. La deigen ligge i kjøleskapet til neste dag.
Sett ovnen på 180 grader. Strø mel på bordet og kjevle deigen til den er ca 3 mm tykk. Lag pepperkakefigurer etter eget ønske og stek dem til de er gyllenbrune, 7-10 minutter, avhengig av ovnen.
Leave a Reply