Ikke lyst til å stå på kjøkkenet i sommervarmen, men synes det har blitt litt mye grillpølser i det siste?? Her kommer enkle og raske 4 middagsretter.
PYTT I PANNE PASTA
Du trenger ( til 2 store og 2 små):
180 g fullkornspasta
1/2 rødløk
200 g små plommetomater
120 g snackspaprika
1 boks kikerter ( 400 g)
litt cayennepepper
100 g fetaost
en liten håndfull pinjekjerner
salt, pepper
ferske urter, feks gressløk, bladpersille, basilikum
olje til steking
Slik gjør du:
1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
2. Fihakk rødløk, del plommetomater i to og snackspaprika i terninger.
3. Renn av laken på kikertene og skyld godt i kaldt vann.
4. Varm olje i en panne. Stek kikerter i en panne med litt cayennepepper ( smak til). Tilsett paprika og stek et minutt til før du tilsetter tomatene og steker til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
5. Bland sammen grønnsakene med pasta, smuldret fetaost, ristede pinjekjener og ferske urter etter eget ønske. Dryss over litt havsalt og server.
BULGURSALAT MED COTTAGE CHEESE- DRESSING
Du trenger ( til 4 porsjoner):
1 liten gul løk
3 dl bulgur
4 1/2 dl grønnsaksbuljong/kraft
2 røde epler
4 stilker stangselleri
1 rødløk
cottage cheese-dressing
250 g cottage cheese
250 g gresk yoghurt naturell
skallet av 1 sitron
ca 3 ss sitronsaft
ca 3 ss extra virgin olivenilje
salt, pepper
1 pakke pitabrød
Slik gjør du:
1. finhakk den gule løkenog stek den imlitt olje i en kjele til den er myk. Tilsett bulgur og rør godt sammen. Ha deretter i grønnsakskraft. Kok etter anvisning på oakken.
2. Skrell epler og skjær eplene, stangselleri og rødløk i tynne skiver.
3. Bland sammen bulgur med grønnsakene.
4. Bland alle ingrediesne til dressingen sammen. Smak til med salt og pepper. Bland cirka 2 dl av dressingen inn i bulgursalaten og server resten ved siden av sammen med pitabrød.
SHAKSHUKA
Du trenger ( til 2 porsjoner):
1 liten gul løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 rød paprika, grovhakket
olivenolje
1 ts malt spisskummen
1 ts paprikapulver
1/2 ts cayennepepper
1/4 – 1/2 ts chilipulver ( kommer an på hvilket chilipulver du bruker)
1 boks hermetiserte tomater ( 400 g)
en klype sukker
salt og pepper
4 egg
50 g fetaost
1 håndfull koriander
godt brød
RASK PASTASALAT
Du trenger ( til 2 store og 2 små):
200 g fullkornspasta
75 g baby leaf mix
1 boks kidney bønner
200 g små plommetomater
en neve spirer
et par never hvitløkskrutonger
extra virgin olivenolje
salt, pepper
Slik gjør du:
1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
2. Del plommetomater i to. Renn av væsken på bønnene. Skyld godt i kaldt vann.
3. Bland pasta, salat, bønner, spirer og krutonger sammen. Smak til med salt og pepper og ringle over god olivenolje før servering.
Leave a Reply