Lyst på oppskrift på en utrolig enkel og digg – ja du kan egentlig velge fortsettelsen selv: frokost, lunsj, middag eller kveldmats. Digger den kombinasjonen med tomat, chili og egg. Ved å bruke speltlompe får du også en mindre kaloririk rett enn om du velger tortillalefse.
Du trenger:
4 speltlomper
Tomatsaus:
Olje til steking
1 gul løk
1 fedd hvitløk
1 boks hermetiserte tomater
en liten klype sukker
1/2 ts balsamicoeddik
salt og pepper
1 boks sorte bønner
4 egg
jalapeneo
frisk koriander
avokado
lime
Rømmedressing:
3 ss rømme
1 ss yoghurt naturell
litt lime
salt
hakket koriander
Slik gjør du:
Start med å lage sausen: Finhakk løk og hvitløk. Varm olje i en kjele og stek løken til den er myk og blank. Tilsett hvitløk og stek i et minutt til. Tilsett hermetiserte tomater, sukker og balsamicoeddik og kok til sausen tykner, ca 20 minutter. Mens sausen koker gjør du følgende:
Sett ovnen på 220 grader. Lag dressing ved å blande alle ingrediensene sammen. Sil av laken på de sorte bønnene, skyll i kaldt vann og renn godt av. Del avokadoen i terninger og hakk litt frisk koriander. Når tomatsausen er ferdig å koke; smak til sausen med salt og pepper, og bland inn de sorte bønnene. Smør på et tykt lag med tomatsausen på lompene. Legg på jalapeneos og topp hver lompe med et egg. Stekes i ovnen 5-10 minutter til eggehviten har stivnet. Server speltlompene med avokado, hakket koriander. ekstra lime og rømmedressingen.
Leave a Reply