Bakt tortillas er en veldig populær rett på bloggen som har vært med nesten siden vi startet. Har du ikke prøvd den så finner du den her : http://www.ourkitchenstories.no/bakt-tortillas/ Nå var det på tide å komme med en ny variant, denne gangen med paprika og kikerter. Den er veldig enkel å lage og smaker kjempe godt!
Du trenger ( til 1 form 15*25 cm)
solsikkeolje til steking
2 sjalottløk, finhakket
2 hvitløk, finhakket
2 røde snackspaprika, grovhakket
2 ts spisskummen
1/2-1 ts chilipulver ( kommer an på typen chilipulver)
1 ss tomatpure
1 boks kikerter (410 g)
1 boks sorte bønner ( 285 g)
2 bokser hermetiserte tomater
en klype sukker
salt, pepper
en neve bladpersille, finhakket
1/2 rødløk, i tynne skiver
4 -5 små maistortilla, delt i 2
ca 100 g revet ost, for eksempel cheddar og parmesan
smør til smøring av form
Tilbehør:
1 pakke ruccola
1/2 rødløk, i skiver
1/3 ananas, i biter
extra virgin olivenolje
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200 grader. Finhakk løk og hvitløk. Grovhakk paprika. Renn av laken på kikertene og de svarte bønnene og skyll i kaldt vann. Varm olje i en kjele og stek løken til den er myk og blank. Tilsett hvitløk, paprika, tomatpure, spisskummen og chilipulver og stek det sammen med løken i ca ett minutt. Ha deretter i bønnene, kikertene, hermetiserte tomater og en klype sukker og la alt koke ca i 20- 30 minutter. Rør litt innimellom. Smak til med salt og pepper. Ha deretter i hakket, fersk bladpersille og sett til side. Skjær rødløk i skiver, del maistortilla i to og riv ost.
Smør en ildfast form med litt smør. Legg to halve maistortilla i bunnen. Ha over et lag med saus og rødløk. Legg deretter et nytt lag med tortillalefser og fortsett slik til alt er brukt opp. Avslutt revet ost. Bakes i ovnen på 200 grader til osten er smeltet og gyllen, ca 10-15 minutter.
Serveres sammen med en enkel salat av ruccola, rødløk og ananas.
Leave a Reply