Det er absolutt ikke all mat barna mine spiser.. og så kan det nesten variere fra dag til dag som jeg har skrevet før. Men denne suppen elsket de. Familien til Linda var også her, så det var 5 barn totalt rundt middagsbordet… og 4 av 5 ville ha mer! Den er proppfull av deilige rotgrønnsaker og hadde en mild og fin smak. Barna fikk hvitløkskrutonger i, noe de selvfølgelig elsket. Til voksne anbefales også litt finrevet parmesan, litt extra virgin olivenolje og frisk timian. Serveres gjerne med rundstykker som disse: http://www.ourkitchenstories.no/grove-rundstykker/ eller fylt brød som dette:http://www.ourkitchenstories.no/cheddarbrod/
Du trenger ( til 4 porsjoner) :
1 gul løk
2 fedd hvitløk
400 g gulrot
ca 85 g pastinakk
300 g sellerirot
200 g søtpotet
8-10 dl kraft/buljong
sitron
salt, pepper
olje til steking
Topping: hvitløkskrutonger, ferske urter, for eksempel timian, extra virgin olivenolje og finrevet parmesan
Slik gjør du:
1. Hakk løk og finhakk løk.
2. Grovhakk gulrot, pastinakk, sellerirot og søtpotet.
3. Varm godt med olje i en stor kjele. Stek løken blank, før du tilsetter alle grønnsakene og hvitløk. Stek i noen minutter.
4. Tilsett kraft/ buljong og kok grønnsakene møre. ( Begynn med 8 dl kraft / buljong og spe på med mer etter hvert. )
5. Kjør suppen glatt, smak til med sitron , salt og pepper.
6. Server med krutonger, urter, extra virgin olivenolje og revet parmesan.
Leave a Reply