Beter…Så godt! Og som vi har skrevet før; det er jo så viktig å spise mat i sesong. Denne betesalaten smaker super godt, ikke minst på grunn av fetaosten og en søt & syrlig honningvinagrette. Denne oppskriften passer som forrett til 2 personer, men er jo bare å lage mer, så har du en kjempe god og sunn lunsj. Vi kjøpte en miks av flere beter, noe som gjorde at salaten egentlig ble ganske så vakker.
Du trenger:
Betesalat:
30 tynne skiver beter ( vi brukte en blanding mellom rødbete, hvitbete og plokabete)
50 g fetaost
1 håndfull solsikkekjerner
2 håndfuller baby leaf salat
Honningvinagrette:
0.4 dl god olivenolje
2 ss saft av sitron
1 ss akasie honning
havsalt, pepper
Slik gjør du:
Bak rødbete i ovnen ved å pakke den inn i litt aluminiumsfolie, legge den i en ildfatform i ovnen i ca 1 time på 180 grader. Baketid vil variere fra ovn til ovn. Rødbeten hadde fortsatt god motstand når jeg tok den ut av ovnen. La den hvile litt før du skjærer bort skallet ved å bruke en skarp kniv. Lag vinagretten ved å blande alle ingrediensene i en skål med en visp. Sett til sides. Fjern skallet på de rå betene. Skjær betene i tynne skiver ved å bruke et mandolinjern eller en sylskarp kniv. Legg ca 15 skiver på hver tallerken. Rist solsikkekjerner i en tørr stekepanne på middels varme til du hører det begynne å poppe. Smuldre fetaost over betene, legg litt salat over og de ristede solsikkekjernene. Bruk en teskje for å ringle vinagretten over salaten. Du vil nok få litt viangrette til overs.
Leave a Reply