Dette er skikkelig helgekos altså!! Perfekt å sette på bordet og la gjestene selv rive av chunky biter med brød og dyppe ned i en varm spinat og auberginedip. Mums!!
Du trenger:
1 rundt brød
Hvis du vi lage brød selv finner du oppskrift på deilig grytebrød her: http://www.ourkitchenstories.no/cheddarbrod/
Spinat og aubergine dipp:
200 g aubergine ( mellomstor aubergine)
ca 2 ss olivenolje
200 g (spiseklar) spinat
2 store fedd hvitløk
1 boks ricotta
120 g ridderost
salt, pepper
olje til steking
ferske urter, feks oregano og timian
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader. Del auberginen i to. Legg den på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle med olivenolje og dryss over salt og pepper. Bak i ovnen i cirka 30 minutter, til auberginekjøttet er mørt. Skrap ut kjøttet og legg det i en bolle.
2. Mens auberginen er i ovnen: Finhakk hvitløk. Stek spinat i en panne med litt olje, sammen med hvitløken. Ikke bruk for sterk varme så hvitløken brenner seg.
3. Bland aubergine, spinat og ricotta sammen. Bland inn cirka halvparten av osten. Smak til med salt og pepper.
4. Skjær av toppen på brødet og skrap ut en del av innmaten. Skjær snitt rundt hele brødet slik at det er lett å dra ut en brødbit når den skal spises. Fyll med spinat og aubergine dipp. Legg over resten av osten. Toppen som du først skjærte av deles i middels store biter og legges på stekbrettet, med litt olivenolje, sammen med brødet.
5. Stekes i stekeovnen til osten er smeltet, 10-12 minutter.
6. Dra ut biter med brød og spis med spinat og auberginedippen
Leave a Reply