Når appelsinene er søte og saftige er det bare å bruke de så ofte man kan. Her kommer en deilig salat med byggryn, super saftige appelsinbåter, ristede mandler og ruccola.
Du trenger:
120 g byggryn
1 terning grønnsaksbuljong
2 ts god olivenolje
70 g mandler
1 ts rapsolje
1 ts smør
havsalt
3 appelsiner (2 av dem til salaten, 1 til dressing)
100 g ruccola, grovhakket
3 stilker vårløk, i skiver
1 raus neve fersk mynte, finhakket
Dressing:
1⁄2 dl olivenolje
1⁄2 dl presset appelsinsaft
2 ts honning
2 ss sitron
salt og pepper
Slik gjør du:
Kok byggryn etter anvisning på pakken, sammen med en grønnsaksbuljong terning. Bland deretter inn olivenolje og sett til side.
Ha smør og rapsolje i en stekepanne. Ha i mandlene når smøret har smeltet. Stek på middels varme i cirka 5 minutter mens du stadig rører i panna. Dryss over med havsalt og la mandlene avkjøles i panna. Hakk de deretter i mindre biter.
Skyll ruccola og bruk gjerne en salatslynge for å få ut mest mulig vann. Grovhakk deretter ruccolaen. Skjær vårløk i skiver og finhakk mynte. Du skal nå lage fileter av 2 av appelsinene: Skjær av topp og bunn på appelsinen, skjær av skallet på appelsinen ved å bruke en skarp kniv. Skjær deretter ut fine fileter av appelsinene. (Det finnes flere videoer på youtube som viser deg hvordan du skal gjøre det)
Bland sammen ingrediensene til dressingen.
Bland byggryn, mandler, ruccola, vårløk og mynte. Bland ca halvparten av dressingen i salaten og ha i appelsinskivene. Dryss over litt salt og pepper. Server resten av dressingen ved siden av salaten.
Live Kolstad Haanshus says
En av de beste salatene jeg har smakt så denne skal jeg lage flere av!! Kjempefrisk dressing. Har ikke lagd noe med byggryn før, men det passet veldig godt og de salte mandlene med appelsiner var bare perfekt match
Lene Engelstad says
Herlig å høre!! Tusen takk 🙂