Altså..Denne retten bør du seriøst prøve! Utrolig godt om jeg skal si det selv! Masse deilige smaker og skikkelig kosemat! Som jeg har skrevet før så vil styrken på chili variere, så smak deg frem etterhvert. Det er godt at sausen er litt spicy for da vil den passe ekstra godt med søtpoteten.
Du trenger ( til 3 personer):
1 rødløk
550 g søtpotet
1 boks kikerter
ca 3 ts malt koriander
4 ss mel
1/2 -1 ts chilipulver
2 dl vann
1 boks hermetiserte tomater
2 ts tørket oregano
1 1/2 ts malt spisskummen
en klye sukker
1 ts hvitvinseddik
salt, pepper
olje til steking
6 medium tortillalefser
180 g revet ost
vårløk til servering
rømme til servering
Slik gjør du
1. Skjær rødløk i tynne skiver. Skrell søtpotet og skjær den i terninger.
2. Skyld kikerter i vann og la de renne godt av.
3. Varm olje i en panne, stek løken blank før du tilsetter søtpoteter og malt koriander. Stek til de nærmer seg møre. Tilsett kikerter og stek til søtpoteten er mør og kikertene gjennomvarme. ( Tilsett olje underveis i stekningen hvis blandingen blir for tørr.) Smak til med salt og pepper og sett til side.
4. Hell siktet mel i en kjele sammen med chilipulver og varm opp, på litt over middels varme (Melet skal ikke ta farge). Tilsett så vann og pisk sammen til en tykk hvit saus. Ha så oppi hermetiserte tomater, oregano, spisskummen, sukker og hvitvinseddik og kok i cirka 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
5. Forvarm ovnen til 225 grader. Legg søtpotetblanding på tortillalefsene, legg på cirka 2 ss med saus på hver lefse. Rull sammen og legg med skjøten ned i en stor ildfast form. Legg resten av sausen over tortillalefsene og topp med revet ost.
6. Gratiner i ovnen i omtrent 15 minutter, til osten har smeltet og blitt gylden.
7. Server med vårløk og rømme.
Leave a Reply