Focaccia passer kjempe godt til supper, pastaretter, salater…Focaccia passer egentlig til veldig mye, fordi det er så utrolig godt! Karamellisert løk, rosmarin og et dryss havsalt er en kjempe deilig kombinasjon. Det er ikke så veldig rart, for karamellisert løk er kanskje noe av det beste som finnes.
Lene
Du trenger: ( til 1 liten focaccia)
Focaccia:
290 g mel
1/2 pakke tørrgjær
havsalt
2.5 dl vann
1/2 dl olivenolje + litt til å ringle over før heving
1/2 ss honning
Karamellisert løk:
1/2 stor (eller 1 liten) rødløk, i skiver
20 g smør
1 ss sukker
1 ss balsamico
olivenolje
rosmarin
havsalt
Slik gjør du:
Bland mel og salt i en bolle. Elt inn gjær, lunkent vann, olivenolje og honning. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og elt i cirka 10 minutter. Bruk en slikkepott til å samle deigen midt i bollen og hell litt olivenolje over. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og sett til heving.
Når deigen har hevd til dobbelt størrelse heller du den over i en bakepapirkledd ildfastform ( cirka 16.5 * 25.5 cm ), dekker til med plastfolie og hever i 30 minutter til.
Lag karamellisert løk på følgende måte: Skjær rødløk i skiver. Varm opp smør, sukker og balsamico i en stekepanne. Når væske har begynt å putre tar du rødløken oppi og stek på middels varme til væsken har kokt inn og løken har blitt karamellisert. Rør innimellom. Avkjøl litt.
Når focacciaen er ferdighevet lag små hull med fingeren i deigen og heller over litt olivenolje. Dytt rosmarin og karamellisert løk forsiktig inn i deigen og dryss over havsalt.
Stekes på 220 grader i 20-25 min. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
Leave a Reply