Altså…Dette er så godt!! Og når jeg sto å lagde dette tenkte jeg at jeg virkelig forstår hvorfor kantarell betegnes som skogens gull…Noe så flott! Gnocchi får du kjøpt på vellasorterte butikker og muligens på din lokale grønnskasbutikk..For det gjorde jeg. Er det ikke kantarell å få tak i er det bare å bytte ut med en annen type sopp.
Du trenger ( Til 2 porsjoner ):
200 g kantarell
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
250 g gnocchi
ca 2.5 dl fløte
sitron
salt, pepper
( frisk timian om ønskelig)
Slik gjør du:
1. Børst og rens kantarell. Skjær den i biter. Skjær sjalottløk i tynne skiver og finhakk hvitløk.
2. Kok opp en kjele med lett saltet vann. Kok gnocchiene etter anvisning på pakken. La de renne av seg før du steker de i litt smør i en stekepanne slik at de får en gylden stekeskorpe. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
3. Varm smør i en panne og stek cirka 50 gram av kantarellen i litt smør til den er gylden. Legg dette på et fat. Smelt mer smør i panna. Stek løken til den blir myk og blank. Tilsett resten av kantarellen og hvitløk og stek til kantarellen er gylden og fin. Tilsett fløte og la sausen koke til den tykner. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
4. Ha oppi gnocchien og bland godt sammen. Før servering; topp med den smørstekte kantarellen og et lite dryss havsalt.
Gitte says
Husker ikke helt om jeg har kommentert denne helt fantastisk gode retten, men DET kan ikke gjøres ofte nok…
Lene Engelstad says
Hyggelig at du liker den!