Gratinerte aubergineruller med fetaost og paprika er virkelig kosemat på sitt beste! Server denne retten med et deilig, mykt brød som du kan dyppe i sausen og få med alt av de gode smakene!
Du trenger ( til en form ca 16*26 cm):
18 tynne aubergineskiver ( ca 2/3 aubergine)
2 snackspaprika
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater
en klype sukker
150 g fetaost
olivenolje
ca 80 g smaksrik ost
Til servering: godt brød
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader varmluft. Skjær tynne skiver av aubergine. Jeg bruker mandonlinjern og da får jeg jevne, tynne skiver på 1-2-3. Legg de på 2 bakepapirkledde stekebrett, dryss over litt salt og pepper og stek i ovnen i cirka 10 minutter. Auberginen skal bli mør, men ikke brun.
2. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm olivenolje i en kjele og stek først løken et par minutter før du tilsetter hvitløk og tomatpure. Stek til alt er godt blandet sammen før du tilsetter hermetiske tomater. Ha oppi en klype sukker og kok til sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper.
3. Når auberginen er ferdig, setter du ovnen over på vanlig over og undervarme. Skjær snackspaprika i tynne skiver. Legg de i en ildfast form. Ringle over litt olivenolje og stek inni ovnen i cirka 15 minutter. Ta den ildfaste formen ut av ovnen, bland inn smuldret fetaost, litt salt og pepper.
4. Legg litt paprika og fetablanding på hver av aubergineskivene og rull sammen.Sett de på høykant i en ildfast form, som vist på bildet. La det være igjen en kant rundt hele, hvor sausen skal være.
5. Legg sausen rundt abuerginerullene og dryss over litt revet, smaksrik ost og bak i ovnen på 225 grader til osten har smeltet og blitt gylden, cirka 15 minutter. Spises sammen med godt brød.
Leave a Reply