Denne retten er relativt rask å lage og inneholder mange gode smaker. Dessuten blir man så behagelig mett av sånne typer vegetarretter synes jeg. Rett og slett en perfekt hverdagsmiddag.
Du trenger:
1 gul løk
1 ss finrevet fersk ingefær
1 blomkål
1 ts malt koriander
1 ts chilipulver
5 ts grønn currrypaste
2 ts gurkemeie
1 dl vann
1 boks kokosmelk
kikerter ( 400 g)
saft av 1 lime
salt, pepper
fersk koriander
olje til steking
Slik gjør du:
1. Finhakk løk, finriv ingefær og del blomkål i små buketter.
2. Stek løken i et par minutter i en dyp stekepanne / wokpanne i litt olje. Tilsett blomkål, ingefær, malt koriander, chilipulver, currypaste og gurkemeie og stek et par minutter til.
3. Tilsett så vann og kokosmelk og rør alt godt sammen. Legg på lokk og la gryta småkoke i cirka 15 minutter eller til blomkålen har blitt mør.
4. På slutten av koketiden tilsettes skylte, avrente kikerter.
5. Smak til med lime, salt og pepper. Server med fersk, hakket koriander.
Leave a Reply