Ja altså… Jeg trenger vel egentlig ikke si mer.. Hveteboller med smilsjokolade- skikkelig skikkelig godt!!!Så disse fikk bein å gå på for å si det sånn..
Du trenger ( 14 boller):
800 g hvetemel
100 g sukker
1 ts salt
1 ts kardemomme
1 pk gjær
4 dl melk
120 g smør
2 smilsjokolade
egg til pensling
Slik gjør du:
1. Bland mel, sukker, salt og kardemomme. Smuldre gjæren i og tilsett lunken melk. Elt til alt er blandet godt sammen. Tilsett terninger med smør og elt i 15 minutter etter at smøret er blandet godt inn. Dekk til bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
2. Grovhakk smilsjokolade.
3. Kjevle deigen litt utover og fordel sjokoladen utover. Ta deigen sammen igjen, og rull den ut til en pølse. Del i 14 biter og rull ut fine, runde boller. Sett bollene på stekebrett med bakepapir. Dekk bollene med kjøkkenhåndkle og etterhev i omtrent 45 minutter.
4. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek bollene midt i ovnen ved 225 grader i 10-12 minutter.
Leave a Reply