Dette er en utrolig god gryte- med masse smak!!I gryten har vi brukt en spesiell curry paste nemlig Patak’s Hot curry spice paste (For ordens skyld: Dette er ikke et sponset innlegg) Vi rett og slett digger denne, og den kommer nok til å bli brukt mye fremover! Vi kjøpte den på vår lokale grønnsakssjappe, og en slik kryddermiks er perfekt når du trenger masse smak fort!
Du trenger:
1 løk
3 hvitløksfedd
olje til steking
3 toppede ss hot curry spice paste
2,5 dl tørre røde linser- bruk helst “split lentils”
5 dl vann
300 g mini plommetomater
2 dl fløte
1 ss smør
salt
3 porsjoner ris
fersk koriander
Mandelflak
Slik gjør du:
1. Finhakk løk og hvitløk. Del tomatene i to. Stek løken til den er myk, tilsett hvitløk og curry paste og stek i et par minutter.
2. Skyll linsene i kaldt vann og tilsett disse sammen med vann. La alt koke til linsene nesten er møre. Tilsett deretter plommetomater som er delt i to, og kok til linsene er helt møre
3. Rør inn fløte og smør. Smak til med salt.
4. Server med kokt ris, fersk koriander og mandelflak.
Bove67 says
Et lite spørsmål: Bruker dere hermetiserte eller ferske mini plommetomater?
Lene Engelstad says
Hei! I denne retten bruker vi ferske, små plommetomater.
Liv says
Dette er ikke en bra oppskrift. Jeg fulgte den helt uten å tenke meg om. Først da linsene aldri ble møre, så tenkte jeg over det. Man skal ikke ha syre(tomater) sammen med linser før de er ferdig kokt. Da Blir de ofte aldri ordentlig ferdigkokt. Prøvde igjen, men hadde i tomatene etter at linsene var ferdige. Da ble linsene ordentlig kokt, men litt for mye siden tomatene måtte bli ferdige etterpå.
Lene Engelstad says
Du har rett i at syre kan påvirke koketiden på linser. Vi glemte å skrive at vi brukte “split lentils”, noe som vil påvirke kokttiden. For å være sikre på at koketiden ikke påvirkes for mye, har vi endret til at man tilsetter tomatene på slutten av koketiden. Takk for tilbakemeldingen.
Katrine Selsø Hellem says
Oppfølgingsspørsmål til koketid. Dersom jeg bare har vanlig grønne linser, kan jeg koke disse i vann til de er møre, og så legge til tomater også, eller bør jeg bare bruke split lentils.
Og vannet skal ikke skylles av, man skal bare legge til tomater i tillegg, sant?
Lene Engelstad says
Du kan bruke vanlige, men da må du koke de lengre, før du tilsetter tomatene oppi.