Vi digger lasagne. Det beste er egentlig at lasagne kan varieres i det uendelige,- man går aldri lei. Denne varianten er kremet, fyldig og mektig. Super god! Passer helt perfekt med en enkel, grønn salat.
Du trenger:
2 mellomstore aubergine
2 mellomstore squash
olivenolje
3 fedd hvitløk
1 ss sitronsaft
salt og pepper
Ostesaus:
50 g smør
50 g hvetemel
5 dl melk
1/2 – 1 ts cayennepepper
litt revet muskatnøtt
100 g revet ost, feks comte og cheddar
1/2 potte basilikum, hakket
mozzarella, 125 g
lasagneplater
basilikum, hakket
100 g revet ost til topping (feks cheddar og comte)
smør til å smøre ildfast form
Slik gjør du:
Skjær aubergine og squash i tynne skiver. Legg aubergineskivene på stekebrett kledd med bakepapir og strø godt med salt over. Fordel squashskivene utover på en fjøl eller et bakepapir, strø på godt med salt. La det ligge slik opp mot en halv time, slik at væske trekkes ut. Tørk godt av både aubergine og squash med kjøkkenpapir. Sett ovnen på 200 grader. Pensle aubergineskivene godt med olje og krydre med pepper. Sett inn stekebrettene med aubergine og la de bakes i ovnen i ca 20 minutter til de er gylne. Følg med så de ikke brenner seg.
Ha olje i en panne, og stek squash og finhakket hvitløk i flere omganger til squashen er gyllen. Press litt sitron over squashen og krydre med salt og pepper. Sett til side.
Lag ostesaus på følgende mate: Smelt smør i en kjele. Når smøret har smeltet, tilsetter du melet og rører melet godt inn. Ha i melken og kok opp under stadig omrørøring til du får en glatt saus. Smak til med revet muskat, cayennepepper, salt, pepper. Avslutningsvis rører du inn revet ost og hakket basilikum.
Lag lasagnen slik: Smør en ildfast form med smør. (Formen jeg brukte var ca 15 x 25 cm) Start med å legge et lag med lasagneplater i bunn. Fortsett deretter med et lag squash, etterfulgt av et lag aubergine og så et lag ostesaus. Smuldre over litt mozzarella og ha over litt hakket basilikum. Legg så et nytt lag med lasagneplater og fortsett slik til all saus og grønnsaker er brukt opp. Avslutt med et lag ostesaus og ha helt tilslutt over revet ost.
Stekes i ovnen ved 220 grader i ca 25 minutter.
Leave a Reply