Denne pastaretten er kjempe enkel å lage og passer derfor perfekt i en travel hverdag. Noe av det viktigste med denne retten er å ikke koke pastaen for lenge…Lite er så kjedelig som overkokt pasta. Pass også på at brokkolien ikke blir for mye stekt, men har god tyggemotstand når den er ferdig. Pastaen serveres med litt god extra virgin olivenolje og et dryss havsalt. Om du har ristede pinjekjerner for hånd vil dette også smake kjempe godt i retten.
Til: 2 personer
Tid: 25 min
Du trenger:
180 g tagliatelle
80 g frosne grønne erter
1 sjalottløk
1 liten brokkoli
30 g parmesan
3 ss smør
skall av 1/2 sitron
120 g kremost
fersk timian
havsalt, pepper
extra virgin olivenolje
2-3 ss ristede pinjekjerner om ønskelig
Slik gjør du:
1. Legg ertene på en tallerken. Kok pasta etter anvisning på pakken. Når det er 1 minutt igjen av koketiden tilsettes grønne erter. Sil av vannet, men ta vare på noe av det til senere. Rør inn litt olivenolje i pastaen og sett til side.
2. Mens pastaen koker lager du smørstekt brokkoli: Finhakk sjalottløk, del brokkoli i små buketter og finriv parmesan.
3. Varm smør i en stor stekepanne, tilsett brokkoli og stek den mør. Tilsett finhakket sjalottløk når brokkolien har stekt en liten stund. Brokkolien skal fortsatt skal ha god tyggemotstand når den er ferdig. Riv til slutt over sitronskall og dryss over cirka halvparten av parmesanen og bland sammen. Smak til med salt og pepper.
4. Bland kremost og litt av kokevannet sammen i en kjele over middels varme til du får en passe tykk saus. Ta av plata og bland inn pasta og grønne erter.
5. Bland så inn brokkoli, litt fersk timian og dryss over resten av parmesanen. Server med extra virgin olivenolje og havsalt. Topp med pinjekjerner om ønskelig.
Leave a Reply