Vi begynner å få mange vegetarlasagner på bloggen.. Det er veldig populære oppskrifter; se her : http://www.ourkitchenstories.no/de-4-mest-populaere-lasagneoppskriftene/
Denne er fylt med 4 oster og spinat…måå jo bare bli godt! Har du en lasagne-favoritt fra bloggen?
Du trenger:
1 gul løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 stangselleri, finhakket
1 gulrot, finhakket
1 boks hermetiserte tomater
en klype sukker
1 squash, i skiver
En neve basilikum, hakket
Solsikkeolje til steking
Salt og pepper
Hvit saus:
250 g ricotta
1 dl melk
200 g spinat, skylt, renset og grovhakket
Salt, pepper
Muskatnøtt
1 mozzarella
100 g parmesan
100 g cheddar
lasagneplater
Smør til å smøre form
Slik gjør du:
Finhakk løk, hvitløk, stangselleri og gulrot. Varm litt solsikkeolje i en kjele og fres løken til den har blitt myk og blank. Tilsett hvitløk, stangselleri og gulrot og stek noen minutter til. Hell oppi hermetiserte tomater og tilsett en klype sukker. Kok til sausen har tyknet, ca 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett til slutt finhakket basilikum. I mens sausen koker skjærer du squash i skiver, legger skivene på et bakepapir og stør over litt salt. La squashskivene ligge slik til du ser at vannet trekkes ut. Tørk bort vannet og stek squashskivene i en grillestekepanne til de har fått en gylden overflate. ( Har du ikke grillstekepanne bruker du vanlig stekepanne.) Lag hvit saus ved å blande ricotta og melk. Grovhakk spinat som du har skylt og renset. Bland inn i ricottaen og smak til med litt salt, pepper og litt revet muskatnøtt. Sett ovnen på 225 grader. Riv cheddar og parmesan og del mozzarellaen i små biter. Smør en ildfast form med litt smør. Begynn med et lag lasagneplater. Legg så lagvis i tomatsaus, hvitsaus, squashskiver og ost til du har brukt opp alt. Avslutt med ost. Stekes i ovnen til den er gylden, ca 30 minutter
Leave a Reply