Super god vegetarlasagne med masse deilige smaker. Altså, noe så godt!!! Du er kanskje vant til å bruke kjøtt i lasagnen- men vi kan nesten garantere at du ikke kommer til å tenke på at den er kjøttfri engang. Det er bare å sette i gang, så har du rykende varm lasagne til middag. Nam!!!
Du trenger: (1 lasagne, ca 4 porsjoner)
Til tomatsausen:
1 gul løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hermetiserte tomater
1 ss tomatpure
1/2 ts sukker
1 ts rødvinseddik
1 ss god olivenolje + olje til steking
salt og pepper
250 g squash, i terninger
150 g sopp, i terninger
100 g grønnkål
Til ostesaus:
1 beger ricotta (250 g)
1 dl kremfløte
1 ss god olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 potte basilikum
salt og pepper
Lasagneplater
ca 100 g cheddar
smør til å smøre ildfast form
Slik gjør du:
Start med å lage tomatsausen ved å finhakke løk og hvitløk. Varm litt olje i en kjele og stek først løken til den er myk og blank. Tilsett deretter hvitløken og fres i et minutt til. Ha i hermetiserte tomater, tomatpure, sukker, rødvinseddik og god olivenolje. La alt småkoke i ca 20 minutter. Imens deler du sopp og squash i små terninger og freser dette i panna. Etter at tomatsausen har kokt i ca 20 minutter, tilsetter du squashen og soppen og koker alt i ca 10 minutter til.Smak til med salt og pepper. Strimle grønnkålen.
Lag ostesausen ved å røre fløten inn i ricottaen. Tilsett god olivenolje, finhakket hvitløk, finhakket basilikum og smak til med salt og pepper. Smør en ildfast form med smør ( formen var ca 15 cm * 25 cm ) Legg først et lag med lasagneplater. Fortsett med et lag tomatsaus, stø over med grønnkål og deretter et lag ostasaus. Gjenta til du har brukt opp alt. Avslutt med et lag revet cheddar. Stekes ved 220 grader i 25 minutter, eller til lasagnen er gyllen og lasagneplatene er al dente.
Elisabeth says
Hei! Denne er utrolig god, det var yummy for både barn og voksneskal definitivt gjentas klem
Lene Engelstad says
Så bra dere likte den! Kjempe artig å høre at det frister til gjentagelse 🙂