Denne lasagnen passer perfekt til helgemiddagen, når du skal kose deg litt ekstra. Proppfull av gode, rause smaker. Og så er det noe med de sterke, grønne fargene som gjør at du skjønner at dette blir godt. Dette er definitivt “veggie comfort food” eller vegetar kosemat.. Det som også er perfekt med lasagne er at du kan lage det dagen før du skal spise den, noe som er en veldig hyggelig tanke, spesielt om du har invitert middagsgjester.
Lene
Du trenger ( til 1 form 15 cm * 25 cm )
Pesto:
40 g pinjekjerner
1 botte basilikum
2 fedd hvitløk
30 g parmesan
0.6 dl – 1 dl olivenolje
ca 2 ts sitronsaft
salt, pepper
1 stor sjalottløk, finhakket
200 g spinat, renset og skylt
200 g grønne frosne erter
1 grønn squash, i tynne skiver
salt og pepper
solsikkeolje
Hvit saus:
50 g smør
50 g mel
5 dl melk
en håndfull mynteblader, hakket
salt og pepper
lasagneplater
ca 100 g cheddar, revet
smør til å smøre ildfast form
Slik gjør du:
Lag pesto ved riste pinjekjerner i en tørr panne. Pass på, de brenner seg fort. I en food processor/ med en stavmikser blander du sammen basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesan. Tilsett olje litt og litt og miks godt sammen. Smak deretter til med salt, pepper og sitron.
Finhakk sjalottløk og rens og skyld spinat. Varm litt solsikkeolje i en stekepanne og stek løken til den blir myk og blank. Ha i spinat og stek til den faller sammen og krydre med salt og pepper. Sett til side. Kok opp vann i en kjele. Hell i ertene og la de ligge i vannet i cirka 30 sekunder. Hell av vannet. Skjær squash i skiver. Grill de i en grillstekepanne til de får en gylden overflate. Bland alle grønnsakene sammen.
Sett ovnen på 225 grader.
Lag ostesaus på følgende måte: Smelt smør i en kjele. Når smøret har smeltet, tilsett og rør melet godt inn. Ha i melk og kok opp under stadig omrøring til du får en glatt og jevn saus. Finhakk mynte. Smak sausen til med mynte, salt og pepper.
Lag lasagnen slik: Riv cheddar. Smør en ildfast form ( 15 cm * 25 cm) med smør. Start med å legge et lag med lasagneplater i bunn. Fortsett deretter med litt pesto, etterfulgt av et lag med spinat, erter og squash før du har over litt hvit saus. Legg så et nytt lag med lasagneplater, pesto, grønnsaker, hvit saus og fortsett slik til alt er brukt opp. Topp lasagnen med revet cheddar.
Stek midt i ovnen i cirka 25 minutter. La lasagnen sette seg litt før dere spiser.
Jane says
Denne ser så god ut! Jeg liker ikke squash så godt….kan man bytte ut squash med noe? Brokkoli kanskje?
Lene Engelstad says
Så hyggelig du synes det! Ja brokkoli kan du bruke, evt aubergine om du liker det 🙂