Varme, ovnsbakte retter passer perfekt på en kald og våt høstdag.. Denne lasagnen er proppfull av gode smaker. Og lager du den kvelden før får smakene satt seg og du har middag på 1-2-3 dagen etter.
Du trenger ( 1 form 22.5 * 22.5 cm)
Solsikkeolje til steking
1 gul løk
4 fedd hvitløk
250 g spinat
Salt, pepper
90 g soltørket tomat ( uten olje)
400 g squash
150 g smaksrik ost
9 lasagneplater
litt smør til smøring av ildfast form
Kantarellsaus :
50 g smør
50 g mel
5 dl melk
150 g kantarell
2 ss smør
salt og pepper.
Slik gjør du:
Finhakk løk og hvitløk. Skyll og rens spinat. Varm olje i en stekepanne og stek løken til den er myk og blank. Tilsett spinat og halvparten av hvitløken og stek til spinaten har falt sammen. ( Det kan være lurt å ta halvparten av spinaten i stekepanna av gangen.) Smak til med salt og pepper og sett til sides. Ta soltørket tomat opp fra laken og la de renne av på et kjøkkenpapir før de grovhakkes. Skjær squash i skiver og stek i en grillstekepanne til de får en gylden overflate. Bland sammmen spinat, squash og soltørket tomat . Rens og børst kantarell. Er kantarellene store kan du dele dem i to. Stek kantarellen sammen med smør og resten av hvitløken i en middels varm stekepanne til kantarellen har fått litt farge.Sett til sides. Lag hvit saus; Smelt smør i en kjele. Når smøret har smeltet, tilsetter du melet og visper melet godt inn. Ha i litt og litt av melken og kok opp under stadig omrøring til du får en glatt og jevn saus. Smak til med, salt og pepper. Ta av plata og bland inn smørstekt soppSett ovnen på 220 grader. Riv cheddar. Smør en ildfast form ( ca 22.5 cm * 22.5 cm ) med smør. Legg lasagneplater, kantarellsaus og grønnsaker lagvis i den smurte ildfaste formen. Avslutt med ost. Stek til overflaten er gylden og fin, ca 30 minutter.
Leave a Reply