Denne vegetarretten har mange gode smaker og passer godt til både voksne og barn. Kjempe digg hverdagsrett- så det er bare å kaste seg utpå!
Du trenger ( til 2 store og 2 små)
Tomatsaus:
1/2 rødløk, finhakket
olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hermetiserte tomater
en klype sukker
salt, pepper
cayennepepper
200 g små plommetomater, delt i 2
2 ss fersk rosmarin, finhakket
250 g pasta, feks farfalle
olivenolje
en liten brokkoli, i små buketter
250 g aromasopp, i skiver
1 snackspaprika, i skiver
2 fedd hvitløk, finhakket
smør til steking
250 g revet ost, gjerne ulike typer, for eksempel parmesan og cheddar
Slik gjør du:
Lag tomatsaus ved å steke rødløk i olivenolje til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og fres litt til før du tilsetter hermetiserte tomater og plommetomater. Tilsett en klype sukker og kok til du har en saus som har tyknet. Smak til med salt, pepper og cayennepepper. Tilsett finhakket rosmarin til slutt og sett sausen til sides.
Sett stekeovnen på 225 grader.
Del brokkoli i små buketter, del sopp og paprika i skiver og finhakk hvitløk. Stek først sopp og hvitløk i smør i noen minutter. ( Pass på at hvitløken ikke brenner seg.) Ta sopp og hvitløk opp av pannen og stek så videre paprika og brokkoli i litt smør i noen minutter. Krydre med salt og pepper. Putt soppen tilbake i panna, bland sammen og sett til sides.
Kok pasta, men ca halve tiden av oppgitt koketid, renn av vannet og tilsett litt olivenolje.
Riv ost. Bland grønnsaker, tomatsaus og pasta i en stor bolle. Ta halvparten over i en ildfast form ( ca 15 * 25 cm ). Legg ca halvparten av osten over før du avslutter med resten av blandingen og topper med det du har igjen av osten. Pass på at pastaen er dekket med ost. ( Pastabiter som stikker opp vil kunne bli litt harde ) Stek i ovnen på 225 grader i ca 10-15 min, bruk gjerne grill på slutten av steketiden.
Leave a Reply