Jeg elsker denne suppa, så fresh med masse god smak! Rett og slett den perfekte høstmat og kosemat!
Du trenger (til 4 porsjoner ):
450 g sopp
1 gul løk
3 fedd hvitløk
20 g ingefær
5 ts rød currypaste
2 ts sambal oelek
2 bokser kokosmelk ( 2 * 400 ml)
ca 3 dl buljong /kraft
1 ts brunt sukker
2 ts soyasaus
1 lime
salt
olje til steking
ca 120- 160 g risnudler
Til servering:
usaltet peanøtter
vårløk
frisk koriader
ekstra lime om ønskelig
Slik gjør du:
1. Skjær sopp i små biter og stek den i en panne med olje, krydre med salt og pepper.
2. Skjær løk i grove biter og ha det oppi en foodprosessor sammen med ingefær og hvitløk. Kjør til en fin masse
3. Varm olje i en kjele, tilsett løkmassen og stek et par minutter. Tilsett currypaste, sambal oelek og stek et minutt til. Tilsett kokosmelk, buljong /kraft, ( hvor mye kraft du trenger vil kunne avhenge av hvilken type kokosmelk du bruker) sopp, sukker, soyasaus og saften av 2/3 lime og kok i cirka 25 minutter. Smak om du trenger mer lime og salt.
4. Kok nudler etter anvisning på pakken. (Hvor mye du trenger avhenger litt av hvilken type risnudler du bruker, samt hvor mye liker å ha i suppen.)
5. Når nudlene tilsettes suppen bør den serveres umiddelbart. ( Lager du suppen før den skal serveres venter du altså med å koke og tilsette nudlene). Topp hver suppeskål med vårløkskiver, frisk koriander, peanøtter og ekstra lime om ønskelig.
Leave a Reply