Elsker one pot-retter og denne er intet unntak. Super middagsrett som både små og store likte. Det som også er så bra med slike retter er at du kan få brukt opp litt av det du har i kjøleskapet, så her er det bare å prøve seg frem. Bruk helst store pastarør.
Du trenger ( til 2-3 porsjoner):
1/ 2 gul løk
2 fedd hvitløk
1/ 2 rød chili
150 g gulrot
200 g aromasopp
1 boks hermetiske tomater
en klype sukker
2 dl grønnskasbuljong /kraft
ca 2 dl melk
130 g pasta
salt, pepper
50 g ost
en håndfull fersk basilikum
olje til steking
Slik gjør du:
1. Finhakk løk, hvitløk og chili. Hakk gulrot og skjær sopp i små terninger.
2. Varm olje i en kjele og stek løken et par minutter uten å ta farge før du tilsetter hvitløk , chili, sopp og gulrot. Stek noen minutter til.
3. Tilsett hermetiske tomater, sukker og buljong/ kraft og kok i cirka 25 minutter til sausen har satt seg litt.
4. Tilsett deretter pasta og melk og kok til pastaen er al dente. ( Pastaen skal fremdeles ha litt tyggemotstand. Den skal være fast men ikke hard.) Mengde væske vil kunne variere litt i forhold til hvilken type hermetiske tomater og pasta du bruker.
5. Smak til med salt og pepper. Rør inn revet ost og hakket basilikum og server umiddelbart.
Leave a Reply