Noe av det vi elsker med denne paien, er paibunnen. Den er lett å kjevle ut, enkel å legge i paiformen, smuldrer ikke – og smaker veldig godt. Pai er jo ikke akkurat det sunneste med tanke på deigen- så her har vi gjort den litt sunnere ved å bruke litt grovt mel i.
Du trenger (1 stor pai):
Grov paideig:
100 g hvetemel
100 g sammalt hvete, grov
40 g havremel
150 g smør
1 egg
2 ss kaldt vann
smør til å smøre paiform
Til fyll:
200 g spinat
1 pakke asparges
1 brokkoli
3 ss pinjekjerner
120 g fetaost
1 beger creme fraiche
3 egg
salt og pepper
rapsolje
Slik gjør du:
Lag paideig ved og første blande sammen de ulike meltypene. Smuldre i smøret,gjerne ved å bruke en kjøkkenmaskin. Bland deretter inn egg og vann. Bland alt raskt sammen. Du skal ikke elte for mye.
Sett i kjøleskapet en times tid, eller lengre dersom du har tid.
Lag fyllet på følgende måte: knekk av den nederste delen av aspargesen og del den i mindre biter. Del brokkolien i mindre buketter. Kok opp vann i en kjele og kok brokkoli så de er såvidt møre. Rens og skyll spinat. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne og sett til side. Varm litt rapsolje i en panne, og stek asparges i noen minutter. Ha i spinat og stek til spinaten så vidt faller sammen. Smak til med salt og pepper og sett til side. Bland creme fraishe med egg og krydre med salt og pepper.
Smør en terteform med smør. Legg paideigen i og sett formen i kjøleskapet i en halv time. Legg deretter et bakepapir over deigen, fyll på med tørkede erter og forstek paideigen ved 220 grader i ca 10 minutter. Ta paideigen ut av ovnen, fjern bakepapir og erter. Fyll paideigen med brokkoli, asparges/spinat og pinjekjerner. Smuldre fetaosten over og hell deretter over egg/creme fraishe blandingen. Stek på 220 grader i ca 25 minutter eller til paien er gyllen.
Leave a Reply