Det er søndag og tid for pizza! Prøv denne varianten med pesto og squash,- mektig og veldig godt! Passer perfekt om du skal kose deg litt ekstra!
-Lene-
Du trenger ( 2 pizzaer ):
Pizzadeig:
400 g hvetemel, helst tipo 00
2 ts gjær
En liten klype salt
2 ss olivenolje
2,5 dl vann
Pesto:
2 potter basilikum
40 g pinjekjerner
80 g parmesan
1 dl olivenolje
3 fedd hvitløk
sitronsaft
Salt og pepper
Topping:
1 stor squash
2 never små plommetomater
1 mozzarella
160 g parmesan
havsalt
Slik gjør du:
Pizzadeig: Bland mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett vann (ca 37 grader) og olje og elt godt i ca 10
minutter. Hev til dobbelt størrelse. Lag pesto: Bland basilikum, pinjekjerner, revet parmesan og finhakket hvitløk i en food processor. Spe
på med olje. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Sett ovnen på høyeste temperatur gjerne med en pizzastein. Skjær squash i tynne skiver og stek
deretter squashskivene i en grillpanne, eller en vanlig stekepanne. Del tomatene i tre. Kjevle ut til to
tynne pizzaer og smør på et tynt lag med pesto. Strø over med revet parmesan. Topp pizzaen med
squash og tomater. Stek pizzaen til den er sprø og gyllen. Legg på mozzarella i skiver i det pizzaen kommer ut av ovnen. Serveres med havsalt og ekstra pesto.
Leave a Reply