Vi elsker pizza.. og her er det jo egentlig bare fantasien som setter grenser. Her har vi laget en utrolig digg variant med pesto, squash og ruccola. Toppet med deilig mozzarella.
Pesto:
1 botte basilikum
2 fedd hvitløk
40 g pinjekjerner
30 g parmesan
2 ts sitronsaft
salt, pepper
ca 1 dl olivenolje
ca 20 skiver squash, på langs (ca 1 squash)
100 g parmesan
1 mozzarella
salt, pepper
Ruccola
Hakket, fersk basilikum
Slik gjør du:
Bland mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett lunket vann og olje. Elt i ca 10 minutter. Hev til dobbelt størrelse., ca 1 t. Kjevle deigen ut i til to tynne pizzaer.
Lag pesto ved riste pinjekjerner i en tørr panne. Pass på, de brenner seg fort. I en food processor/ med en stavmikser blander du sammen basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesan. Tilsett olje litt og litt og miks godt sammen. Smak deretter til med salt, pepper og sitron.
Bruk en ostehøvel og skjær skiver av squashen. Del mozzarella biter. Riv parmesan.Smør pizzabunnene med pesto. (Pestoen du får til overs kan du oppbevare i en lufttett boks) Strø over med parmesan. Legg på squash og krydre med salt og pepper.Stek pizzaen på så høy temperatur som mulig. Hvor lenge du må steke avhenger av ovn og grader, så følg nøye med. Når pizzaen er sprø og gyllen, tar du den ut av ovnen og legger umiddelbart på mozzarella. Topp pizzaen med ruccola, hakket basilkum og gjerne litt ekstra pesto. Server.
Leave a Reply