Det er jo sånn at vi spiser pizza kankje en gang i uken, selv om det ikke har blitt så ofte i det siste. Det er nok litt tilfeldig for jeg har nesten alltid lyst på en digg pizza. Her kommer en variant med ruccolapesto og tomater. Så enkelt kan det gjøres!
Du trenger ( til 2 pizzaer):
Pizzabunn:
400 g mel
2 ts gjær
litt salt
2, 5 dl vann, lunkent
2 ss olivenolje
ruccolapesto:
50 g ruccola
1 fedd hvitløk
30 g parmesan
30 g pinjekjerner
ca 1 dl olivenolje
sitronsaft
salt,pepper
ca 300 g tomater av god kvalitet
1/2 rødløk
100 g ost
2 mozzarella
fersk basilikum
havsalt
Slik gjør du:
1. Lag pizzadeig; bland mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett lunket vann og olje. Elt i 10 minutter. Hev til dobbelt størrelse, cirka 1 time. Forvarm ovnen til høyest antall grader.
2. Lag ruccolapesto ved å først riste pinjekjerner i en tørr stekepanne. I en foodprosessor blander du sammen ruccola, parmesan, hvitløk og pinjekjerner. Tilsett olje litt og litt og miks godt sammen. Smak deretter til med sitron, salt og pepper
2. Del tomater i to og skjær rødløk i tynne skiver. Riv ost. Del mozzarella i biter.
4. Kjevle ut to pizzabunner. Smør på et lag med pesto på først. Ta så på ost, på revet ost, tomater og rødløk.
5. Stek pizzaene til de er gyldene og sprø, cirka 10 minutter. Topp pizzaene med fersk basilikum og et dryss havsalt
Leave a Reply