Denne quinoasalaten ble så god synes jeg. En enkel, god og sunn rett. Denne gangen hadde jeg ikke granateplekjerner, men det skal jeg ha i neste gang jeg lager denne.
Du trenger:( til 2 personer)
2 dl quinoa
1 terning grønnsaksbuljong
1 pakke grønne linser (ferdigkokte)
3 ss finhakket rødløk
50 g fetaost
fersk basilikum
rømme
granateplekjerner
ruccolapesto:
50 g ruccola
1 fedd hvitløk
30 g parmesan
30 g pinjekjerner
ca 1 dl olivenolje
sitronsaft
salt,pepper
Slik gjør du:
1. Kok quinoa etter anvisning på pakken med 1 terning grønnsaksbuljong.
2. Renn av linsene og skyld i kaldt vann. Finhakk rødløk.
3. Lag ruccolapesto ved å først riste pinjekjerner i en tørr stekepanne. I en foodprosessor blander du sammen ruccola, parmesan, hvitløk og pinjekjerner. Tilsett olje litt og litt og miks godt sammen. Smak deretter til med sitron, salt og pepper.
3. Bland sammen quinoa, rødløk, linser og fetaost. Topp med fersk basilikum, rømme, granateplekjerner og ønsket mengde ruccolapesto.
Leave a Reply