Inspirasjonen til denne retten fikk jeg da jeg og mannen min spiste på en av våre favoritt restauranter, Hakkasan i London. Der spiste vi en helt fantastisk rett med grønne bønner. Resultatet ble noe ganske annet, men det er jo det som er så bra med inspirasjon. Du har vel dessuten hørt at du bør spise masse brokkoli fordi det er så sunt og bla bla…. Jeg lover deg, denne salaten med kommer du til å spise fordi den er så utrolig god!Den seiler opp som ny favoritt her i huset. Perfekt lunsjmat spør du meg.
-Linda-
Du trenger (2 porsjoner)
1 brokkoli
2 ss olivenolje
salt
skall av 1⁄2 sitron
2 pakker aspargesbønner (ca 250 g), delt i to
2 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
smør til steking
2 ss pinjekjerner
2 ss pistasjnøtter
2 ss sesamfrø
20 g parmesan
2 ss sitronsaft
salt og pepper
extra virgin olje
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 225 grader. Skyll og del brokkoli i buketter, og skjær deretter brokkolien i skiver. Bland brokkoli med olivenolje og en god klype salt. Fordel på et stekebrett med bakepapir, og bak brokkolien i ovnen i cirka 10–15 minutter til den er så vidt mør. Ta brokkolien ut av ovnen, og riv over sitronskall.
Mens brokkolien er i ovnen: Skyll og rens aspargesbønner. Kok i cirka 2 minutter, og avkjøl deretter i isvann. Del bønnene i to, og finhakk sjalottløk og hvitløk. Smelt litt smør i en panne og stek løk og hvitløk i et minutt. Ha deretter i bønnene og stek raskt sammen med løken.
Rist pinjekjerner, pistasjnøtter og sesamfrø i en tørr stekepanne, mens du stadig rører i cirka 3 minutter. Pass på så nøttene ikke brenner seg. Kjør de i en blender til nøttene er helt fint hakket.
Bland brokkoli, aspargesbønner og nøtteblandingen i en bolle. Riv over parmesan, bland i sitronsaft og smak til med salt og pepper. Ringle over god extra virgin olje før servering.
Leave a Reply