Elsker fargene på salaten, så fresht! Du kan spise denne slik den er, eventuelt blande inn nudler eller servere den til et godt stykke kjøtt for å få en mer mettende rett.
-Linda-
Du trenger: (2 porsjoner)
3 gulrøtter
1 agurk
1 mango
2 never ferske bønnespirer
1/2 rødløk
1 neve mynte
1 neve koriander
1 neve peanøtter
Peanøttdressing:
1 ss sesamfrø
3 ss peanøttsmør
ca 4 cm fersk ingefær
1/4 rød chili
1 fedd hvitløk
1 ss soyasaus
1 ts fiskesaus
1 ts brunt sukker
1 ts honning
saft av en lime
3 ss vann
Slik gjør du:
Lag salaten ved å skjære grønnsakene og mangoen i tynne strimler og hakk urter. Bland alt sammen. Lag peanøttdressing ved først å riste sesamfrø i en tørr stekepanne- sett til side når de er gylne. Hakk ingefær, chili og hvitløk. Ha alle ingrediensene til dressingen, inkludert sesamfrøene i en food processor og kjør til du får en glatt dressing.
Server salaten med peanøttdressingen og ekstra peanøtter.
Leave a Reply