Her kommer oppskrift på sesambrød. Ikke mye hokus og pokus, bare et deilig godt brød, som er enkelt å lage.
Du trenger ( 1 brød):
300 g hvetemel
100 g sammalt hvete, finmalt
100 g sesamfrø + et par hånfuller til over/under brødet
1 pakke gjær
1 ts salt
3.5 dl vann
3 ss olje
Slik gjør du:
1. Bland mel, 100 g sesamfrø og salt sammen. Smuldre i gjær.
2. Tilsett lunkent vann og olje og elt i minst 10 minutter. Sett til heving.
3. Sett ovnen på 250 grader. Sett en gryte med lokk inn i stekeovnen. (Min gryte rommer 3.6 l / er 23 cm.) Jeg setter gryta nederst i ovnen. Sjekk at du har en gryte som tåler å stå i stekeovnen. Når deigen er ferdig hevet, tar du gryta ut av ovnen, drysser litt mel og en håndfull sesamfrø i bunnen av gryta, velver deigen nedi, topper med litt mer sesamfrø og setter den tilbake i ovnen – med lokket på. Stek brødet i 30 minutter. Ta så av lokket, senk temperaturen i ovnen til 200 grader og stek videre i cirka 15 minutter. Brødet er ferdig når du hører hun hul lyd når du banker under brødet.
5. Avkjøles på rist og oppbevares i et kjøkkenhåndkle.
Brumm says
Hvor mye må oppskriften økes om gryten min er 4,2 liter tror du?
Lene Engelstad says
Jeg tror jeg ville prøvd å øke med 1/2 porsjon. Lykke til!