Det skal absolutt være lov til å unne seg bakst en gang i blant…Eller kanskje vi heller skal si både titt og ofte! Sjokoladeboller med appelsinglasur…Trenger vi si mer?! (På bildene under er det vanlig melisglasur.. Appelsinglasur vil se mer orange ut…og smaker også enda bedre!)
Du trenger ( til ca 20 boller):
Bolledeig: http://www.ourkitchenstories.no/?p=1316
100 g mørk sjokolade, finhakket
3 ss sukker
100 g smør, romtemperert
egg til pensling
Appelsinglasur:
melis
saft av appelsin
appesinskall, revet
Slik gjør du:
Lag bolledeig og sett til heving, se link over. Finhakk sjokoladen. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, kjevler du deigen ut til et rektangel (ca 65x 35cm) Smør på et tynt lag med smør, og strø over hakket sjokolade og sukker. Brett først inn ca 1/3 av deigen, og brett deretter den andre delen over dette igjen. Kjevle til du får en litt flatere deig. Rull deigen sammen til en pølse- for deretter å dele pølsen i passe store boller, ca 20 boller. Legg bollene i en form kledd med bakepapir. (Vi brukte en form på ca 26 x 36 cm, og fikk da et par boller til overs) Bollene skal ligge tett, men ikke så tett at de berører hverandre. Etterhev i ca 30 minutter. Pensle med egg. Stekes på 200 grader i ca 25 minutter. Lag glasur ved å blande melis, saft av appelsin og revet appelsinskall. Her har vi ikke skrevet mengde, fordi det vil variere om du skal lage glasur til alle bollene på en gang eller kun noen få. Begynn med presse ut litt saft av en halv appelsin, tilsett melis og revet appelsinskall. Smak deg frem. Og nyyyt!
Leave a Reply