– ANNONSE-
Jeg synes tiden raser avgårde om dagen og nå er det faktisk ikke så lenge til jul! Det betyr også at det snart er på tide å fylle krukker og skåler med deilige julegodteri. Jeg er flinkere til å fylle opp fruktskålen i førjulstida og i juleferien også, med blant annet søte, gode klementiner og knasende epler. Det kan være et deilig avbrekk fra julematen og søtsakene. Dessuten er nøtter obligatorisk i jula.. Selv om vi ikke spiser så mye av det ellers. Det blir litt sånn at jeg nærmest pynter spise- og stuebord med skåler som står fremme hele jula. Det er noe koselig med det.. Men da er det viktig at skålene er fine å se på i seg selv.
Det er veldig praktisk at skålen tåler oppvaskmaskin og kan enkelt stables med de to andre størrelsene. Se skålene her: Penta skåler Rosendahl
Denne gangen fylte jeg skålene med nøtter og hjemmelagde sjokoladetrøfler. Mums!!
Du trenger ( til ca 12-15 stk):
150 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
25 g smør
frysetørkede bringebær, oboy
Slik gjør du:
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Varm opp fløte og tilsett smør. Rør til smøret har smeltet. La blandingen så vidt koke og ta av plata. Hell fløteblandingen over sjokoladen, la det stå urørt i 2-3 minutter og rør så godt til blandingen er jevn og blank. La massen stivne i kjøleskapet. Finhakk frysetørkede bringebær. Rull små kuler av sjokoladeblandingen og rull de deretter i frysetørkede bringebær eller oboy. Oppbevares kaldt.
Leave a Reply