Vi gå inn i en måned med langhelger og ikke minst 17 mai. Lange, deilige frokoster blir det sikkert en del av og her kommer forslag til to deilige smørbrød- toppinger. Og ikke la deg skremme av posjert egg! For det høres kanskje vanskelig ut, ser litt imponerende ut, men er raskt og enkelt å lage! Så kast deg uti det om du ikke har gjort det før.
Du trenger:
Godt brød
Topping 1 : Smørstekt sopp med spinat og manchego ( Til 2 skiver / 4 halve):
240 g sopp
100 g spinat
2 fedd hvitløk
2 ss finhakkede urter, feks bladpersille
40 g purre
30 g manchego
havsalt, pepper
smør til steking
Slik gjør du:
1. Rens og børst sopp og skjær den i skiver. Rens og skyld spinat. Finahakk hvitløk og urter og skjær purre i tynne skiver. Finriv manchego.
2. Stek sopp og hvitløk i smør i en stekepanne. Tilsett spinat og purre og stek til spinaten har falt sammen. Smak til med salt og pepper. Ta av plata og tilsett finrevet mancheo og urter.
3. Topp skiver med soppblandingen, dryss over litt havsalt og server.
Topping 2: Smørstekt asparges og posjert egg ( Til 2 skiver / 4 halve):
20 g manchego
50 g aspargestopper
50 g sukkererter
salt, pepper
1 ts edikk
4 egg
salt, pepper
smør til steking
Slik gjør du:
1. Finriv manchego. Stek aspargesbønner og sukkererter i smør i en stekepanne. Smak til med salt og pepper. Ta av plata og tilsett finrevet manchego.
2. Kok opp vann med litt salt i en kjele. Når det koker tilsetter du edikk , skrur ned slik at det så vidt koker. Knekk ett og ett egg i en kopp og tilsett eggene ved å forsiktig helle de ned i vannet. La de småkoke i ca 3 minutter. Ta de forsiktig opp av vannet. ( Om du ike har gjort det før kan du jo begynne med 2 egg av gangen.)
3. Topp skivene med asparges, sukkererter og posjert egg. Dryss over litt havsalt og pepper.
Leave a Reply