Har du risrester til overs? Da er stekt ris den perfekte middag. Hvis du kjøler risen raskt ned etter tilberedning og oppbevarer den i kjøleskapet kan du bruke den til å lage en super enkel og deilig middag dagen etter. Det er raskt å lage og du kan få ryddet litt opp i kjøleskapet samtidig. Jeg lagde stekt ris med meksikanske smaker denne gangen, og det kan anbefales!
Personer: 4
tid: 25 min
Du trenger:
6 dl ferdigkokt basmatiris
1 rødløk
3 fedd hvitløk
2 ss finhakket jalapeno
1 maiskolbe (vakumpakket)
2 pk ferdigkokte sorte bønner ( 285 g * 2 )
175 g små plommetomater
3 stilker vårløk
2 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts tørket oregano
1 ts paprikapulver
1/2-1 ts chilipulver
fersk koriander
olje til steking
Slik gjør du:
1. Finhakk løk, hvitløk og jalapeno. Skjær korn av maiskolben. Renn av laken på de sorte bønnene og skyld de i kaldt vann. Skjær plommetomater i terninger og vårløk i tynne skiver.
2. Varm olje i en stekepanne, tilsett rødløk og stek til løken er myk og blank. Tilsett mer olje før du har oppi hvitløk, spisskummen, malt koriander, oregano, paprikapulver og chilipulver og stek over middels varme i noen minutter.
3. Tilsett tomatene, mais og jalapeno og stek et minutt til før du heller oppi de sorte bønnene. Stek ytterligere cirka et minutt.
4. Ha til slutt oppi risen og stek til alt er blandet godt sammen og er gjennomvarmt.
5. Topp med vårløk og fersk koriander og server.
Leave a Reply