ANNONSE
Rosendahl Grand cru, som i år fyller 25 år, har nå kommet med et nytt serveringsfat. Fatet er 34 cm * 14 cm *3.7 cm og er i glassert hvitt porselen. Det er et stilrent, dekorativt fat med de karakteristiske Grand Cru-rillene.
Men det beste med dette fatet er at det både kan brukes til servering og tilberedning! Fatet er nemlig ildfast og kan brukes både i ovnen og i mikrobølgeovnen. Det er utrolig praktisk synes jeg! Fatet kan brukes til servering av nesten hva som helst, som kjøtt, grønnsaker, oster, paier, tapas, småretter, kaker og dessert.
Jeg vet hvert fall at jeg kommer til å bruke dette når jeg skal invitere gjester på tapas, oster og når julebordsesongen setter inn.
Den kan selvsagt vaskes i oppvaskmaskin.
Fatet koster 499,00 kr (veil.) Se mer om fatet her: Serveringsfat fra Grand Cru Rosendahl
Denne gangen bestemte jeg meg for å lage en butterdeigsterte med deilige grønnsaker og den smakte utrolig godt!
Du trenger ( til 1 terte):
3 butterdeidsplater
1 fedd hvitløk
3 ss creme fraishe
1 brokkoli
1 paprika
100 g fennikel
6 små sjalottløk
frisk timinan
salt, pepper
eggeplomme til pensling
smør til smøring av form
olje til steking
Slik gjør du:
1. Legg butterdeigplatene til tining.
2. Finhakk hvitløk og bland med creme fraishe i en bolle. Sett til side.
3. Skjær brokkoli i små buketter. Del paprika i to og skjær den i skiver. Rens fennikel og skjær i tynne skiver. Rens så sjalotttløk og del hver løk i fire.
4. Smør fatet med litt smør så deigen ikke fester seg ved steking. Lag en deig av butterdeisplatene og kjevle den ut til rektangel ( slik at den passer i fatet) og legg deigen nedi. Skjær en kant rundt hele deigen ( ca 1 cm bred kant) men ikke skjær helt i gjennom deigen. Pensle denne kanten med sammenpisket eggeplomme.
5. Prikk bunnen ( ikke kanten med eggeplomme) og stek i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter til bunnen er gylden og fin.
6. Stek løken i olje i en stor stekpannne. Tilsett fennikel og brokkoli og stek til brokkolien begynner å blir mør. Tilsett paprika på slutten av steketiden. Smak til med salt og pepper.
7. Ta butterdsigsbunnen ut av ovnen og la den avkjøles litt før du smører på creme fraishe. Topp med grønnsakene og frisk timian, dryss over litt fingersalt og server.
Leave a Reply