Ja altså… hvem kan vel motstå osteboller?? Crispy på utsiden og myke og cheesy på innsiden. Mums! Passer perfekt i en kremet, myk tomatsuppe. Det er et par ting du skal tenke på når du lager osteboller. Ikke ha for sterk varme når du steker de. Da vil de flyte ut og osten vil forsvinne ut av bollene.. og det blir litt triste saker.. Jeg brukte middels varme på min komfyr. ( Varierte litt mellom middels varme og litt over middels varme). Når ostebollene er ferdigstekte bør de serveres med det samme. Osteboller som blir liggende…enten på kjøkkenbenken eller i suppa blir garantert soggy..og det er også triste saker..
Du trenger ( til 4 porsjoner:)
1 liten rødløk
1 gulrot
3 skiver soltørket tomat
2 bokser hermetiske tomater
5-7 dl kraft/buljong
2 dl melk
1 klype sukker
noen dråper Tabasco
salt, pepper
olje til steking
Osteboller:
2 mozzarella
ca 3 dl strøkavring
ca 1 dl mel
salt, pepper
1 ts hvitløkspulver
2 egg
Slik gjør du:
1. Hakk løk og gulrot og skjær soltørket tomat i små biter.
2. Varm olje i en kjele og tilsett løk og stek et par minutter. Tilsett så gulrot og soltørket tomat og stek ytterligere et par minutter.
3. Hell i hermetiske tomater, kraft/buljong, melk, en klype sukker og noen få dråper Tabasco. (Hvor mye kraft/buljong du skal tilsette varierer litt etter hvilke typer hermetiske tomater du bruker og hvor tykk du liker suppen. Prøv deg litt frem, og tilsett mer væske etter behov. ) Kok cirka 20 minutter, bruk stavmikser og kjør suppen glatt. Smak til med salt og pepper.
4. Lag osteboller ved å legge strøkavring og mel på hvert sin tallerken. I melet blander du inn salt, pepper og hvitløkspulver. Pisk sammen eggene i en bolle.
5. Riv små biter av mozarellaen og klem de sammen til små boller, cirka 18 stk. Vend de først i litt mel, så dypper du de i egg og deretter i strøkavring. Legg de på en tallerken , som du har gnidd inn i litt olje og sett de i fryseren i ca 30-40 minutter.
6. Varm godt med olje i en stekepanne. Mengden med olje skal være sånn at de dekker cirka 1/4 av ostenbollene. Stek noen av ostebollene av gangen. Vend på de underveis og stek til de er gyldne og sprø. Prøv deg litt frem på varmen, men det må ikke være for varmt, for da kan osten forsvinne ut av bollene.
7. Server ostebollene i suppen umiddelbart etter at de er ferdig stekte.
Leave a Reply