Etter at vi begynte å lage ulike varianter av vegetar taco her hjemme foretrekker jeg faktisk mye heller det enn vanlige varianter med karboandedeig. Denne varianten med guacamole, kikerter og maisblanding er proppfull av gode smaker, – skikkelig godt rett og slett. I dag hadde jeg tid og overskudd til å lage hjemmelagde tortillalefser også, det er bare så sykt mye bedre enn de kjøpte. Men det er klart du kan bruke kjøpte også! Oppskriften på tortillalefser kan du også finne her : http://mat.tv3.no/oppskrifter/hellstrom-rydder-opp-hjemme/eyvinds-tortillas
Du trenger:
12 tortillalefser- enten hjemmelagde eller kjøpte
6,5 dl mel
2,5 dl vann
2 ss smør, romtemperert
3/4 ts salt
Fyllet er til 2 store og 2 små:
Guacamole:
2 avocadoer
2 ss creme fraishe
1 stort fedd hvitløk
saft av 1 lime
ca 1 ss fersk koriander, finhakket
salt, pepper
Mais og kikertblanding:
2 bokser kikerter ( 800 g)
2 maiskolber
2 ts garam masal
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
ca 1/2 ts chilipulver ( avhenger av hvor styrken påm chilipulveret)
saft av 1 lime
en raus neve koriander, finhakket
havsalt
solsikkeolje til steking
1/2 rødløk, i skiver
jalapenos
creme fraishe
fersk koriander
Slik gjør du:
Lag deigen til tortillas ved å kna alle ingrediensene sammen til en smidig deig. Smøret skal være romtemperert. Del deigen i 12 boller og la de hvile. Lag guacamole ved å blande alle ingrediensene, unntatt salt, pepper og lime med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og lime. Skjær rødløk i skiver. Tilbered maiskolbene etter anvisning på pakken. Skjær av maiskorn. Finhakk en raus neve med koriander. Sett til side.
Bak ut tortillaene med en kjevle til de er ca. 12 cm i diameter. Jo tynnere jo bedre, når du ser hånden igjennom er de perfekte. Stek tortillaene til de er gylne i en tørr stekepanne på middels varme.Trykk de litt ned under stekingen for å unngå bobler. De kan oppleves som litt stive når de akkurat er ferdigstekt, men blir mykere når de har fått hvilt litt. Legg de under et kjøkkenhåndkle slik at de holder på varmen.
Lag mais og kikertblandingen : varm opp godt med olje i en stekepanne. Tilsett krydder, kikerter og lime og stek ca 4-5 minutter. Ta av plata, tilsett mais og fersk koriander og smak til med salt.
Fyll lefser med guacamole, mais og kikertblaningen, litt rødløk, jalapenos, creme fraishe og fersk koriander.
Leave a Reply