Altså, jeg elsker vårruller! Hvem gjør vel ikke det?! Disse serveres med en majones dip, som er super enkelt å lage. Kjøp store vårrullomslag. Det trengs noen runder med omslaget for å få crunchy vårruller.
Du trenger ( til 20-25 vårruller):
20-25 store vårrullomslag
Majonesdip:
majones
grov sennep
sitronsaft
200 g hodekål
1 gul løk
250 g aromasopp
100 g gulrot
1 ts finhakket kapers
ca 1 ss grov sennep
ca 1 ss majones
skall av sitron
salt, pepper
egg til pensling
olje til fritering
Slik gjør du:
1. Legg vårrullomslag til tining på kjøkkenbenken.
2- Lag majonesdipp ved å blande majojes og sennep sammen. Jeg brukte 1 del sennep mot 2 deler majones. Smak til med sitronsaft.
2. Skjær kål i tynne strilmer. Finhakk løk, børstet sopp, gulrot og kapers.
3. Varm litt olje i en stekepanne og stek løken et par minutter. Tilsett kål, sopp, kapers og gulrot og stek alt godt sammen. Smak til med sennep, majones, litt skall av sitron og salt og pepper.
4. Pakk vårrullene ved å legge et vårrullark med en spiss mot deg. Fordel en god spiseskje av fyllet litt inn på arket og brett over. Pensle litt sammenpisket egg på alle sider av omslaget. Brett så hjørnene inn mot midten og rull vårrullene sammen.
6.Varm olje i en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høye kanter og stek vårrullene til de er gyldne og sprø. Ikke legg i for mange om gangen, og snu dem flere ganger underveis slik at de blir jevnt stekt. La rullene få renne av seg på kjøkkenpapir.
7. Serveres umiddelbart med majonesdipp.
Katrine says
Mulig jeg spør et opplagt spm nå, men skal du ha nok olke i panna til at vårrullene dekkes (friteres), eller holder det med en god klunk så de stekes?
Lene Engelstad says
Hei! Mange gjør nok det, men jeg tar faktisk ikke så mye. Jeg bruker en stekepanne med høy kant og vil tippe at jeg fyller slik at ca 2/3 av vårrullen dekkes og synes det funker veldig bra.