Vårruller er rett og slett fantastisk godt! Fyllet kan varieres i det uendelige, så her kan du tilsette det du liker best. Det er viktig å være tålmodig når du skal pakke vårrullene, slik at du ikke blir fristet til å ta i for mye fyll om gangen. Gjør du det vil du slite med å få sprø vårruller.
Du trenger:
15 store vårrullomslag
rapsolje
3 sjalottløk
3 fedd hvitløk
200 g gulrot
100 g fennikel
1 rød chili
200 g sopp
2 ss finrevet fersk ingefær
1 ss østerssaus
1 ss søt chilisaus
2 ts sesamolje
2 ts soyasaus
salt, pepper
en håndfull fersk koriander
egg til pensling
søt chilisaus
Slik gjør du:
1. Ta vårrullomslagene ut av fryseren og legg de til tining.
2. Finhakk sjalottløk, hvitløk, gulrot, fennikel, chili og sopp. Finriv fersk ingefær.
3. Stek løk i litt olje, til den blir myk og blank. Tilsett hvitløk, gulrot, fennikel, chili og ingefær og stek et minutt. Tilsett sopp og stek til alt er blandet godt sammen.
4. Tilsett så østerssaus, chilisaus, sesamolje og soyasaus og stek cirka ytterligere et minutt. Smak til med salt og pepper og tilsett hakket fersk koriander. Sett til side slik at fyllet avkjøles noe.
5. Pakk vårrullene ved å legge et vårrullark med en spiss mot deg. Fordel en god spiseskje av fyllet litt inn på arket og brett over. Pensle litt sammenpisket egg på alle sider av omslaget. Brett så hjørnene inn mot midten og rull vårrullene sammen.
6.Varm olje i en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høye kanter og stek vårrullene til de er gyldne og sprø. Ikke legg i for mange om gangen, og snu dem flere ganger underveis slik at de blir jevnt stekt. La rullene få renne av seg på kjøkkenpapir.
7. Server vårrullene med søt chilisaus
2. Finhakk sjalottløk, hvitløk, gulrot, fennikel, chili og sopp. Finriv fersk ingefær.
3. Stek løk i litt olje, til den blir myk og blank. Tilsett hvitløk, gulrot, fennikel, chili og ingefær og stek et minutt. Tilsett sopp og stek til alt er blandet godt sammen.
4. Tilsett så østerssaus, chilisaus, sesamolje og soyasaus og stek cirka ytterligere et minutt. Smak til med salt og pepper og tilsett hakket fersk koriander. Sett til side slik at fyllet avkjøles noe.
5. Pakk vårrullene ved å legge et vårrullark med en spiss mot deg. Fordel en god spiseskje av fyllet litt inn på arket og brett over. Pensle litt sammenpisket egg på alle sider av omslaget. Brett så hjørnene inn mot midten og rull vårrullene sammen.
6.Varm olje i en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høye kanter og stek vårrullene til de er gyldne og sprø. Ikke legg i for mange om gangen, og snu dem flere ganger underveis slik at de blir jevnt stekt. La rullene få renne av seg på kjøkkenpapir.
7. Server vårrullene med søt chilisaus
Leave a Reply