Er du skeptisk til å prøve noe annet enn den tradisjonelle tacoen? Anbefaler deg å prøve litt andre varianter også, for det smaker faktisk utrolig godt. Som denne med panert blomkål og syltet rødløk. Og hvem kan unngå å elske fargen på den syltede rødløken!
Du trenger til: (6 tacoskjell)
Syltet rødløk
2 rødløk
3 dl vann
2 dl sukker
1 dl hvitvinseddik
Guacalmole:
2 store avcocado
2 fedd hvitløk
saft av 1 lime
4 ss yoghurt
1/3 chili, finhakket
salt, pepper
1 pakke ruccola
2 stilker vårløk
fersk korinder
350 g blomkål
2 egg
2 dl strøkavring
nøytral olje til steking
Slik gjør du:
1. Lag syltet rødløk: Skjær rødløk i tynne skiver. Kok opp vann, sukker og eddik til sukkeret er oppløst. Trekk kjelen av plata og tilsett løken. La løken avkjøles i laken. Oppbevares på glass med lufttett lokk. ( Du vil få syltet rødløk til overs.)
2. Lag guacamole; bland avocado, hvitløk og yoghurt med en stavmikser til den jevn masse. Smak til med lime, salt og pepper. Tilsett finhakket chili.
3. Rens og skyld ruccola. Skjær vårløk i skiver og grovhakk ønsket megde med koriander.
3. Sett på ovnen til tacoskjellene. Varm skjell i ovnen samtidig som du order blomkålen. Del blomkål i små buketter. Pisk sammen eggene i en bolle. Ha strøkavring i en annen bolle. Varm en panne med godt med olje. Dypp først blomkålen i egg, så i strøkavring. Stekes til de er gyldne og crispy. Legg de på en rist ( med papir under risten.)
4. Server skjell med litt ruccola, panert blomkål, syltet rødkål, guacamole, vårløk og fersk koriander.
Leave a Reply