– ANNONSE –
I 2018 feirer Grand Cru- serien til Rosendahl 25 år. Serien har utallige produkter til bord og kjøkken og har et veldig fint og ikke minst funksjonelt design. I forbindelse med jubileumet har Rosendahl nå lansert et nytt kverndesign. Disse liker jeg kjempe godt og de har allerede fått en fast plass på kjøkkenbenken. Jeg liker kombinasjonen mellom stilrent, hvitt porselen og rustikt eikelokk. De tar seg godt ut både på kjøkkenbenken og til borddekking. Kvernene er enkle å holde rene og lokket har antibakterielle egenskaper. Lokket har også en fargemarkering som viser om det er salt eller pepper i kvernen. De har en høyde på 19 cm og koster 449 ,- per stk ( veil. ). Kvernene selges også samlet til kr 898,- ( veil.) Du finner de i butikk nå! Se de også her: Rosendahl Grand Cru kvern
I tillegg har Rosendahl lansert to nye Grand Cru produkter; en oval tallerken og et litt større tallerkenfat. Jeg har tidligere snakket om hvor viktig jeg synes det er å fokusere på det visuelle når man serverer mat og jeg alltid likt å dandere retter på ovale tallerkener og fat. Det er som om maten ser litt ekstra fresh ut synes jeg. Det kommer kanskje også av at jeg liker å servere småretter og tapasretter, oppskåren frukt og grønnsaker og liker at bordet bugner av ulike matretter. Til dette er ovale tallerkener perfekt og disse fra Rosendahl er nettopp ideelle for servering av sideretter og småretter. De fungerer selvfølgelig også veldig fint som lunsj og middagstallerkener. De er henholdsvis 23 cm og 30 cm og er i hvitt porselen og koster 179 og 279 kr (veil.). Du finner også disse i butikk nå! Se de også her: Rosendahl tallerken oval
GIVE AWAY
Ønsker du å få en salt og pepperkvern fra Grand Cru!? Legg igjen en kommentar her på bloggen og du er med i trekningen! ( Om du ikke ser kommentaren din med en gang er det fordi jeg ikke har godkjent den enda. ) En heldig vinner trekkes før påske. Lykke til!
Påskebordet i år skal dekkes med tallerkener fra Grand Cru og om du ønsker noe annet en påskelam så ta en titt på denne oppskriften på Wellington vegetar:
Du trenger:
6 butterdeigsplater
1 gul løk
3 fedd hvitløk
3 stilker stangselleri
35o gulrot
450 g sopp
2 ts finhakkket fersk rosmarin
1/2 ss oregano
2/3 ts cayennepepper
1/2 dl rødvin
285 g grønne linser
ca 2 ts sitronsaft
salt, pepper
mel til utbaking
olje til steking
egg til pensling
Slik gjør du:
1. Legg butterdeigsplater til tining.
2. Finhakk løk, hvitløk og stangselleri. Hakk gulrot og sopp.
3. Stek løken i litt olje til den er myk og blank. Tilsett hvitløk, stangselleri og gulrot og stek et par minutter til. Tilsett så sopp, rosmarin, oregano, cayennepepper og rødvin og stek til væsken er kokt inn og du har en fast blanding, cirka 20 minutter. Tilsett grønne linser på slutten av steketiden og smak til med sitron, salt og pepper.
4. Forvarm ovnen til 180 grader. Kjevle ut tre av butterdeigsplatene til et rektangel ( cirka 15*35 cm). Bruk litt mel så deigen ikke blir for klissete. Legg leiven over på et stekebrett kledd med bakepapir.
5. Legg fyllet på butterdeigen. La det være igjen cirka 1 cm rundt kanten. Kjevle ut de siste butterdeigsplatene til et like stort rektangel og legg det over fyllet. Press forsiktig deigen rundt fyllet. Skjær bort overflødig deig rundt hele kanten og bruk en gaffel til å forsegle kantene. Bruk så en skarp kniv og skjær tynnne snitt oppå butterdeigen. Pensle med egg.
6. Stek i cirka 45 minutter eller til butterdeigen har fått en gylden farge. Skjær i skiver som du ser på bildene. Serveres gjerne med en salat med tranebær, rødløk og ristede mandler.
Merete Hausken says
De var virkelig lekre! ☺️
Ane Kongevold says
Så fine!
Trine Sølvberg Vedvik says
Ja takk De passer perfekt til Rosendahl-samlingen min
Tonje says
Jatakk! Og god påske!
Trine says
De er utrolige flotte og kjempefint at Rosendahl kommer med de i keramikk. Står på ønskelisten
Karianne says
Ååh, ønsker meg!
Cathrine says
Åååh, ja! De var skikkelig fine!
Silje Drangsland says
Ja takk, de var fine
Sølvi Aandahl says
Hadde jo vært en super start på påsken å vinne dette Riktig god påske
Marit says
Hadde vært kjempegøy å vinne! Trenger å fornye de jeg har. Forresten veldig inspirerer å følge deg på Instagram. od påske!
Mathilde says
Jaa takk, det ville vært kjempegøy å vinne!!
Marie says
Ja, de var kjempefine! Veldig bra blogg, Lene!
Iver Jensen says
Stilige nye produkter – ikke minst kvernene! – og Wellingtonen så god ut. Og så enkel å lage! Dette må nok prøves. Det er veldig inspirerende å lese her på bloggen, altså, og få vegetarisk matinspirasjon. Takk!
Ingvill says
Ja takk, skikkelig fine
Irene Tabone says
God påske Kvernene vil passe perfekt til mitt Rosendahl service!
Tonje says
Må prøve denne oppskriften! ønsker meg veldig salt- og pepperkvern:)
Anette says
Så fine
Elisabeth says
God påske:)
Christin says
Nydelige!
Kari Oddveig Hansen says
De var veldig fine God Påske
Margunn says
Ønsker meg de her! Så flotte
Cathrine says
*krysse fingrene*
Marte says
Nam nam nam! Den oppskriften skal jeg lage til min kjøttelskende familie i påsken 🙂
Hadde også vært stas med salt- og pepperkvern!
God påske til deg og dine.
Kristine says
Desse hadde kledd kjøkendisken min
Gyri Nævdal says
Ikke dumt å få servert den deilige ourkitchenstories maten på disse tallerknene
Kari says
Ja takk
Marielle says
Denne matbloggen har reddet meg og min samboer fra mange kjedelige, kraftige og usunne matretter. Ourkitchenstories ble fort favoritten for å finne middagsforslag for billige, sunne og vegetariske retter som passer perfekt til oss som er studenter! Tusen, tusen takk for nydelige oppskrifter som har satt sammen mange ukesmenyer og havnet som favoritter i kokeboken.
Kristina says
Ååå, gjerne ja takk. God påske! ☀️
Ernst says
Ja takk
Aina Hellstrøm says
Beste bloggen! God påske
Magnus says
Yes please!
Janne says
Kjempefine Har store deler av Gran Cru serien, så det hadde passet perfekt å få salt og pepper kvernen.
Lene Engelstad says
Gratulerer, du har vunnet et flott kvernsett fra Rosendahl 🙂 Send navn og adr til leneeng@yahoo.com. Det blir sendt til deg etter påske 🙂