Vi er av den mening at man med jevne mellomrom må unne seg fylt brød.. Det er jo bare så godt.. og vi vet hvorfor.. masse smør!! Dette er nok ikke brødet å spise dersom man er veldig streng med kaloriinntaket.. men hvorfor ikke kose seg med noe ekstra deilig en gang i blant. Det er nå i alle fall vår mening:-)
Linda
Du trenger:
1 pakke tørrgjær
0,5 dl lunket vann
1/2 ts sukker
1 ss hvetemel
500 g hvetemel + litt til utbaking
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
35 g smeltet smør
3,75 dl melk
Hvitløk og urtesmør:
100 g mykt smør
4 fedd hvitløk
1 neve timian
1 neve bladpersille
Egg til pensling
Slik gjør du:
Lag deigen på følgende måte: I en bolle rører du ut gjær, vann, sukker og 1 ss hvetemel. Ha over plastfolie og la gjæren stå til heving til du ser gjæren reagerer (Det vil si at den blir boblende og “tykk”) I en bakebolle blander du 500 g hvetemel med salt og kardemomme. Smelt smør i en kjele, tilsett melk og varm melkeblandingen til ca 37 grader. Elt deretter melk og smør blandingen inn i hvetemelet. Ha deretter i den hevede gjæren og elt alt godt sammen i minst 10 minutter. Du skal nå ha en glatt og elastisk deig. Sett til heving, minst 30 minutter
Lag smøret slik: Press hvitløksfeddene eller finhakk de. Hakk urtene. Bland det myke smøret med hvitløk og urter.
Kjevle ut deigen til et rektangel, ca 60 * 40 cm. Smør på hvitløkssmør. Rull sammen slik at du får en lang pølse og del den i to. Bruk en skarp kniv og del hver av pølsene på langs. Tvinn to og to deler sammen slik at du på nytt får to pølser. Etterhev i ca 30 min.
Pensle med egg. Stekes ved 200 grader i ca 20 minutter.
Live Kolstad says
Det var ett supersaftig deilig brød!! Spiste det til suppe, kjempegodt:)
Lene Engelstad says
Så koselig å høre! Ja suppe passer veldig bra til 🙂