Dette er en kjempe god og super saftig bærkake med melisglasur. Veldig enkel å lage og veldig enkel å lykkes med!
Du trenger:
160 g romtemperert smør
180 g sukker
2 egg, romtempererte
1 1/4 dl melk
225 g hvetemel
1 ts bakepulver
150 g blåbær
melisglasur:
ca 150 g melis
vann
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 175 grader
1. Forvarm ovnen til 175 grader
2. Rør smør og sukker hvitt.
3. Rør inn ett og ett egg.
4. Tilsett hvetemel som er blandet med bakepulver og melk. Bland alt godt sammen, men ikke rør for mye. Vend blåbær inn til slutt.
5. Smør en brødform (1.5 l) og hell røra i.
6. Stek i cirka 45 minutter på nederste rille. Bruk en tynn grillpinne eller lignende for å sjekke om kaka er ferdig. Det skal ikke sitte igjen røre på pinnen når du stikker den i kaka.
7. Avkjøl kaka på rist. Bland sammen melis og litt vann til ønsket konsistens. Pass på at kaka er skikkelig avkjølt før du heller over melisglasur.
Leave a Reply