Dette er en rask og enkel suppe, uten for mye kutting og skjæring, som passer perfekt i en travel hverdag.. Eller nå som påsken er på hell og du kanskje ikke har så mye i kjøleskapet. Men har du noen poteter og litt purre kommer du langt.
Antall porsjoner: 4
Tid: 30 min
Du trenger:
1 kg potet
1 purre
12 dl grønnsakskraft/ buljong
saft av 1/2 sitron
salt, pepper
Smør og olje til stekning
fersk persille
pamesan
Slik gjør du:
1. Skrell og del poteter i biter. Skyld og skjær purre i tynne skiver. Hold det grønne og det hvite adskilt.
2. Varm smør i en kjele og stek den grønne delen av purren. Etter et par minutter tilsettes poteter. La steke et par minutter til. Tilsett kraft / vann og buljong og kok opp.
3. Kok til potetene er møre. I mens steker du den hvite delen av purren i olje på litt over middels varme til purren har blitt brunlig. Sett til side.
4. Kjør suppen glatt med en stavmikser, smak til med sitron, salt og pepper.
5. Server suppen med stekt løk, hakket persille, finrevet parmesan og et dryss havsalt.
Leave a Reply