Denne suppen krever minimalt med innsats og har en deilig og kremet konsistens. Jeg liker den med litt sting som en motvekt til søtpoteten. Du styrer mengde med cayennepepper etter egen smak.
6 porsjoner
Tid: 40 min
Du trenger:
ca 1100 g søtpotet
3 hvitløksfedd
ca 4 ss olivenolje
1/2-1 ts cayennepepper
ca 1,4 l grønnsakskraft / grønnsaksbuljong
saft av 1/2 sitron
salt, pepper
naturell yoghurt
fersk koriander
Slik gjør du:
1.Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell søtpotet og skjær i biter. Skrell hvitløk.
2. Legg søtpotet og hele hvitløk på et stekebrettkledd bakepapir. Renn over olje, dryss over cayennepepper og bland alt godt sammen. Stek i 30 minutter eller til søtpoteten er helt mør.
3. Bland søtpotet og hvitløk med grønnsakskraft i en blender og kjør suppen glatt. Tilsett litt mer kraft om ønskelig. Smak til med sitron, salt og pepper.
4. Server suppen med yoghurt og fersk koriander.
Leave a Reply