Jeg er veldig glad i gratenger når jeg skal lage enkle og gode hverdagsmiddager. En pastagrateng kan varieres i det uendelige og du kan gjerne se på det som en mulighet til å få ryddet litt opp i kjøleskapet. Denne er fylt med spinat og squash og toppet med masse deilig ost. Enkelt og så godt.
Lene
Du trenger ( til 3– 4 porsjoner ):
4 fedd hvitløk, finhakket
1 gul løk, finhakket
olivenolje
1 gul løk, finhakket
olivenolje
1 ts paprikapulver
1⁄2- 1 ts chilipulver
1 boks hermetiserte tomater
en klype sukker
1 boks hermetiserte tomater
en klype sukker
300 g penne pasta
olivenolje
1 grønn squash( ca 250 g), i små terninger
100 g frosne grønne erter
200 g spinat
solsikkeolje
1/2 potte fersk basilikum, hakket
1 boks creme fraishe
100 g cheddar, revet
1/2 potte fersk basilikum, hakket
1 boks creme fraishe
100 g cheddar, revet
salt og pepper
smør til å smøring av stekepanne
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader. Ta de grønne ertene opp av fryseren.
Finhakk løk og hvitløk. Stek løken i litt olivenolje i en kjele, til løken blir blank. Tilsett halvparten av hvitløken, paprikapulver, chilipulver, hermetiserte tomater og en klype sukker og kok opp. La tomatsausen småputre i cirka 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kok opp vann i en kjele med litt salt og tilsett penne pasta. Kok i litt under halve koketiden som en angitt på pakken , renn av vannet og tilsett litt olivenolje. Sett til side.
Skjær squash i små terninger. Stek squash i litt olje i en stekepanne til den har fått litt farge. Tilsett grønne erter og stek et minutt til. Legg det over i en bolle. Stek spinat og resten av hvitløken i samme panne i litt solsikkeolje til spinaten har falt sammen. Bland sammen med resten av grønnsakene. Krydre med salt og pepper.
Forvarm ovnen til 200 grader. Hakk basilikum og riv cheddar. Bland sammen pasta og creme fraishe. Bland så sammen pasta, grønnsaker, basilikum og tomatsaus i en stor bolle. Hell det over i en dyp stekepanne som er smurt med litt smør. Legg over revet cheddar.
Stek på 200 grader i 10–15 minutter. Server med et dryss havsalt.
Leave a Reply