Lei av å spise brød med pålegg til lunsj? Hva med å lage shakshuka med spicy kikerter? Kjempe godt og veldig enkelt! Passer egentlig perfekt å lage nå som vi går inn i en tid med mye julemat og søtsaker synes jeg. Da er det deilig med et « avbrekk» og servere enkle, smakfulle retter med litt spice.
Du trenger ( til 2 -3 personer )
3 sjalottløk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
solsikkeolje til steking.
2 ts malt spisskummen
1/2 ts cayennepepper
1/4 – 1/2 ts chilipulver
1 boks kikerter
2 bokser hermetiserte tomater
en klype sukker
salt og pepper
6 egg
1 håndfull koriander
godt brød
Slik gjør du:
Finhakk løk og hvitløk. Renn av laken på kikertene. Varm olje i en stekepanne og fres løken til den er gylden og blank. Tilsett kikerter og hvitløk stek et par minutter før du tilsetter spisskummen, cayennepepper og chilipulver og steker et par minutter til. Hell i tomatene, tilsett en klype sukker og la alt småkoke i ca 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Lag 6 groper i sausen og knekk eggene oppi. Dryss litt salt og pepper over eggene, skru ned på svakeste varme, sett på lokk og stek til eggehviten har stivnet. Topp retten med hakket koriander og server med godt brød til.
Leave a Reply