Disse bollene ble kjempe gode og luftige. Det syrlige solbærsyltetøyet smaker kjempe godt med søt melisglasur. Er du ikke så glad i solbær kan du selvfølgelig velge et annet syltetøy.
Du trenger ( til 16 boller):
800 g hvetemel
130 g sukker
1 pakke ferskgjær
1 ts kardemomme
4 dl melk
1 egg
150 g smør
solbærsyltetøy
melis
egg til pensling
Slik gjør du:
1. Smuldre gjær sammen med mel, sukker og kardemome. Varm melk til cirka 30 grader, bland egget i melken og elt sammen med det tørre. Tilsett terninger med smør og elt i 10 minutter etter at smøret er blandet godt inn. Dekk til bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
2. Slå sammen deigen, del den i 16 biter og rull dem til boller . Sett bollene på stekebrett med bakepapir. Lag en skikkelig fordypning i hver bolle.
3. Legg en skje med soløærsyltetøy i hver fordypning. Dekk bollene med plastfolie og etterhev i omtrent 45 minutter.
4. Pensle bollene forsiktig med sammenvispet egg og stek bollene midt i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter.
5. Rør ut melisen med noen dråper vann til en tykk melisglasur. Pynt bollene med melisglasur
Leave a Reply